coaches

  De trainers hebben jarenlange ervaring op elite niveau. Elk van hen is gedreven om elke jeugdspeler beter te maken. Die gedrevenheid heeft geleid tot de oprichting van de Voetbalacademie 282. Spelers kansen bieden om te groeien, hen uitdagen om zichzelf beter te maken in een kwaliteitsvolle, kansrijke en tegelijkertijd veilige omgeving is ons hoofddoel!

   

  coaches

  Kristof Schalckens
  trainer starters
  Trainer Kristof S. is reeds als 20-jarige gestart met zijn trainerscarrière en dit bij SKL Doorslaar (coach U7 en U10). Na 4 jaar trainer te zijn bij SKLD was het voor hem thuiskomen bij ‘zijn’ Sporting Lokeren als trainer voor de elite jeugd bij de leeftijd U8 & U10. Het begeleiden van de elite jeugd combineerde hij met het trainerschap van de U6 voetbalschool op Sporting Lokeren. Het laatste seizoen was Kristof coördinator onderbouw van de elite jeugd op Sporting Lokeren. Hij beschikt over een getuigschrift instructeur-B..
  Stefan Eeckhaut
  trainer juniors/pro - smallgroups - one on one
  Trainer Stefan E. is reeds als 22-jarige gestart met zijn trainerscarrière en dit bij FC Daknam (coach U9 en U10). Hij maakte na 4 jaar de overstap naar FC Nieuwkerken (coach U10 en U11). In 2010 was het weer een stukje thuiskomen bij ‘zijn’ Sporting Lokeren als trainer voor de elite jeugd. Aanvankelijk als coach U8 en U9, later als zeer gewaardeerde techniektrainer voor de leeftijden U7 tot U12. In die hoedanigheid was Stefan ook trainer tijdens de techniekstages van Sporting Lokeren. Hij beschikt over een diploma Uefa-B.
  Frankie Schepens
  trainer juniors/pro - smallgroups - techniekleerlijn clubs
  Na een passage als speler bij de jeugd van Sporting Lokeren (fiere Kampioen van België als Uefa-junior) kon trainer Frankie zich als behoorlijk trefzekere spits uitleven in alle provinciale reeksen. Daarna volgden enkele voetballuwe jaren. Hij pikte de voetbaldraad echter weer op als jeugdtrainer bij Sporting Lokeren. Aanvankelijk als coach U8 bij de voetbalschool en coach U9 bij de elite. Daarna kon hij starten als techniektrainer en werkte hij voor de jeugdopleiding van Sporting Lokeren een leerlijn techniek uit. Deze werd ingevoerd voor de leeftijden U7 tot U16. Hij was daarbij ook 6 jaar coördinator techniek. Hij organiseerde bij sporting Lokeren ook de techniekstages en beschikt over een getuigschrift instructeur-B.
  Stefan Verleysen
  trainer juniors/pro - smallgroups - one on one - hoofd physical
  Trainer Stefan startte als 21 jarige aan zijn trainerscarrière bij FC Daknam, waar hij ook 25 jaar voetbalde. Op zijn 29 stapte hij over naar Sporting Lokeren. Na een aantal jaar in de voetbalschool stapte Stefan over naar de Elite jeugd. Na de geboorte van zijn eerste kindje, moest hij een stapje terugzetten en richtte hij zich op breedtesport in het voetbal. Stefan startte met het organiseren van multimove binnen de club. Hij richtte zich verder op vlak van Performance en blessurepreventie. Ondertussen startte Stefan als Personal coach en begeleidt hij onder andere talentvolle voetballers. Komend seizoen start Stefan als Physical performance coach bij KAA Gent (u18) Stefan heeft naast Bachelor Lichamelijke opvoeding ook een postgraduaat functional training.
  Roger Schalckens
  trainer starters - afterseason
  Gepassioneerde en alom gewaardeerde trainer met een enorme staat van dienst bij Sporting Lokeren. Men zou de tel kwijt raken, maar de meeste bronnen spreken van 29 jaar ervaring! Naast trainer elite, was hij ook jarenlang coördinator en drijvende kracht achter de voetbalschool van Sporting Lokeren. Geen enkele eliteclub die Roger niet kent. Als trainer van U10 elite kreeg hij met zijn groep meermaals de topclubs op de knieën. Gerespecteerd door vriend en vijand, inspirator van vele beginnende trainers. Vele spelers in eerste nationale zijn langs Roger gepasseerd. Wie zou Roger niet in zijn team willen hebben? Top! We zijn blij dat je er bij bent, Roger!
  Adèl Van Elsuwege
  trainer juniors/pro - afterseason
  Na zijn actieve carrière als speler, start Adèl op zijn 36ste onmiddellijk als jeugdtrainer bij sporting Lokeren. Na een korte passage bij de voetbalschool, schuift hij al snel door naar elite waar hij alle wedstrijdformats doorloopt. Eerst 5 tegen 5 (U8), daarna 8 tegen 8 (U10) om daarna wat tactischer te kunnen werken in een 11 tegen 11-format (U15-U16). Gedreven als hij is, behaalde hij al snel zijn Uefa B-diploma, volgde hij opleidingen als videoanalist onder de deskundige leiding van top videoanalist Herman de Landtsheer en stoomt hij nu ongetwijfeld door naar een UEFA A-diploma.
  Daniël Romero
  trainer afterseason
  Trainer Daniël heeft een pak ervaring als trainer van jong tot oud(er). Na het doorlopen van zijn jeugdopleiding bij Sint-Niklaas bleef Daniël actief in de nationale reeksen. Van Sint-Niklaas (2de klasse), over Waasland (3de klasse) tot Meldert (4de klasse). Hij werd daarna 4 jaar trainer van de eerste ploeg van SKL Doorslaar. Daarna lonkte de jeugdopleiding. Eerst techniektrainer bij KSK Beveren, vervolgens trainer en mede-coördinator bij de voetbalschool van Sporting Lokeren. De elite-jeugd was dan een logische stap. Trainer en visietrainer elite U11-U12 bij Sporting om ten slotte de elite U8 onder zijn hoede te nemen. Hij beschikt naast een Bachelor Lichamelijke Opvoeding ook over een diploma Uefa-B.
  Amir Haihoud
  trainer juniors/pro - afterseason
  Trainer Amir, op dit moment de youngster van de groep, is een geboren en getogen Lokeraar. Hij doorliep zijn jeugdopleiding bij sporting Lokeren. Naast zijn passie voor het trainerschap, is hij op dit moment nog actief als speler in het minivoetbal. Als jongere trainer heeft hij toch al heel wat ervaring opgebouwd. Aanvankelijk trainde hij de provinciale U8 bij Sporting Lokeren, maar Amir schakelde al snel door naar de elite-werking als trainer van U8, U9 en U10. Dit jaar is hij gestart als trainer van de U16 bij Sparta Petegem. Amir heeft onlangs de UEFA B-cursus aangevat. Dit geeft aan dat hij verder wil groeien. Mogen we hier van enige ambitie spreken? Veel succes alvast, Amir!
  Davy Poppe
  Davy deed zijn eerste ervaringen als jeugdtrainer op bij SK Berlare. Hij stak ook veel op bij de gewezen voetbalschool Foot4all, een gewezen voetbalschool, waar hij kon samenwerken met onder andere Wim De Corte en Chris Van Puyvelde. Die ervaring kon hij tentoonspreiden bij Sporting Lokeren als trainer u9-elite, scouting/testing U7 en U8 en vlindertrainer onderbouw. Na het ‘verdwijnen van de jeugdopleiding van Sporting Lokeren’ is hij terug bij SK Berlare aan de slag als coördinator onderbouw. Het is een plezier voor collega’s en spelertjes om met Davy te kunnen samenwerken. Kennis, gedrevenheid en rust uitstralen valt bij Davy samen en vormt een schitterende combinatie. Veel succes, Davy
  Jamie Van Boxlaer
  trainer starters
  Sport zit al van jongs af aan in haar bloed. Het was dan ook een logische beslissing voor Jamie om bachelor in de lichamelijke opvoeding te worden! Als turnjuf komt ze dagelijks in contact met jongeren. Toen ze enkele jaren geleden de vraag kreeg om multimove-trainster te worden, twijfelde ze geen seconde. Enthousiaste voetballertjes breedmotorisch begeleiden werd een nieuwe uitdaging! Na 2 jaar multimove, werd Jamie high-perfomancetrainster bij de elite jeugd van Sporting Lokeren. Abrupt kwam er een einde aan het Sporting Lokeren-verhaal. Maar zoals ze zeggen: na regen komt zonneschijn…en Jamie stapt graag in het verhaal van Voetbalacademie 282. We zijn dan ook heel erg blij dat Jamie deel wil uitmaken van het trainersteam! Haar enthousiasme zal ongetwijfeld aanstekelijk werken! Welkom!
  Michaël Van Herrewege
  trainer starters
  Gestart bij FC Eksaarde, de  jeugdopleiding voltooid  bij Sporting Lokeren, na de Uefa juniors vertrokken naar SK Beervelde/SK Lochristi en de overstap mogen maken naar Evergem Center in 4de klasse. Na de passage in Evergem kon Michaël aan de slag bij Racing Wetteren en Straatje/Avanti Stekene. Een mooie carrière waar te vroeg een einde aan kwam door een slepende knieblessure. Toen zijn zoontje startte bij de jeugd van Sporting Lokeren, werd Michaël al snel als trainer ingeschakeld. Terug bij de club van zijn hart. Een goede keuze met een mooi parcours: voetbalschool U8, een tweejarig vervolg bij de elite U9. Daarna een jaartje techniektrainer bij elite U10-11-12 en twee mooie seizoenen bij elite U14. Ondanks zijn huidige drukke tijden als ‘taxibedrijf’ voor de 3 sportieve kinderen, neemt hij de draad opnieuw op als trainer en vervoegt hij het trainersteam van Voetbalacademie 282. Welkom Michaël. Michaël beschikt over een diploma Uefa B.

  gasttrainers

  Arnar Vidarsson
  gasttrainer
  Hoe begin je aan een begeleidende tekst bij zo’n voetballegende? Toch eens proberen… Na IJsland en Noorwegen een zeer gesmaakt verblijf bij Sporting Lokeren van 9, zeg maar, topjaren. Kilometervreter, meester-tacticus en de beuk erin als het moest! En vooral zeer geliefd bij de Lokeren-supporters! Daarna volgen FC Twente, De Graafschap en Cercle Brugge. En niet te vergeten: 52-voudig IJslands international! Hij zet stappen als assistent-coach en aansluitend hoofdcoach bij zowel Cercle Brugge als Lokeren. Hij is momenteel gewaardeerd voetbalanalist op de Belgische televisie. En niet te vergeten, Technisch Directeur van de IJslandse voetbalbond en trainer van de U-21 van IJsland. Wellicht hebben we een en ander gemist. Sorry, Arnar! Maar wat velen onder jullie misschien niet weten is zijn grote passie voor jeugdwerking en jeugdopleiding. Steeds bereid om trainers met raad en daad bij te staan. Hij was altijd paraat om te ondersteunen bij de vele jeugdprojecten van Sporting Lokeren. Wat zijn wij blij dat Arnar af en toe een handje wil komen toesteken op onze trainingen. Pakka-pér fyrir, Arnar!

  info@voetbalacademie282.be - vzw Voetbal Academy 282